Categories
Close
Menu
Menu
Close
Zoeken...
Search

Erkenning Botanigard 22 WP uitgebreid

Erkenning Botanigard 22 WP uitgebreid
Print

Vorige maand hebben we een uitbreiding bekomen van de sierteelterkenning van Botanigard 22 WP (9907P/B, 22% Beauveria bassiana stam GHA). Dit middel mag voortaan gebruikt worden tegen witte vlieg, trips en spint onder bescherming en in open lucht. De aanbevolen dosering bedraagt 62,5 g/100 l.

Botanigard 22 WP is te combineren met de meeste biologische bestrijders, maar zoals de meeste biopesticiden is de efficiëntie lager dan bij klassieke chemische middelen. Om een optimaal resultaat te bekomen met dit type product dient men het herhaald toe te passen (1-25 toepassingen zijn toegelaten met een interval van minstens 5 dagen tussen twee toepassingen) en moeten bespuitingen gebeuren met voldoende vloeistof om het insect direct te raken (contactmiddel). De werking ervan hangt immers af van de overvloed aan sporen die op het insect terechtkomen en is bijgevolg het best tegen kleine, weinig mobiele plagen / stadia.

Voor meer info over de optimale toepassing van biopesticiden kan je de overzichtstabellen ‘Biopesticiden ter bestrijding van plagen en ziekten’ raadplegen op onze website viaverda.be (zoeken op trefwoord ‘biopesticiden’).

Voor een actueel overzicht van erkenningen, verwijzen we naar www.fytoweb.be.

Vorig Artikel Duizend Vlaamse tuinstraten tegen 2030
Volgend Artikel Valse meeldauw: geduchte vijand in uien

Comments are only visible to subscribers.