Categories
Close
Menu
Menu
Close
Zoeken...
Search

Workshops techniek in bio tuinbouw op Netwerkdag in Nijlen

Workshops techniek in bio tuinbouw op Netwerkdag in Nijlen
Print

Verschillende teelten op een beperkte oppervlakte? Ontdek innovatieve mechanisatie op maat, gedemonstreerd in het veld! Leer duurzame materialen kennen voor beschutte teelten, of leer zelf je knooptool maken, waarmee je in de tunnel supersnel en zonder moeite tomatenkoorden aan de staalkabel kan bevestigen. De tweejaarlijkse Netwerkdag & beurs ‘Techniek in bio tuinbouw’ komt er opnieuw aan! Dit jaar vindt de Netwerkdag plaats op het Herdershof in Nijlen op donderdag 19 september vanaf 10u.

De Netwerkdag is een beurs- en demonstratiedag voor de kleinschalige en middelgrote bioteelt, die georganiseerd wordt door Viaverda samen met CCBT en andere praktijkcentra. Zowel telers als sectorgerelateerden zijn welkom. De focus ligt op beschikbare mechanisatie voor kleinere schaal.

Het wordt een dag vol velddemo's, workshops en netwerking. Doorlopend is er een beurs met standhouders, kennisplein en uiteraard een foodcorner en bar. Tot 18u30 mag je je verwachten aan workshops rond de volgende thema's:

  • Vernietigen groenbedekkers
  • Zaaien groenbedekkers
  • Onkruidbestrijding
  • Werktuigendragers
  • Extreem klimaat
  • Varkens & kippen
  • Snijbloemen
  • Tunnelteelten
  • Johnson Su compost
  • Boer Bricoleur

Viaverda zal een stand hebben over biobloemen en geeft een workshop rond duurzame materialen voor beschutte teelten, waarin je meer toelichting krijgt rond duurzame ophangsystemen, folies, ... Tijdens deze workshop wordt de knooptool van Boer Bricoleur gedemonstreerd, waarmee je in de tunnel supersnel en zonder moeite tomatenkoorden aan de staalkabel kan bevestigen. Boer Bricoleur organiseert bovendien ook zelf een praktische workshop, waarin je zonder voorkennis de knooptool zelf leert maken.

Er is ook opnieuw een Innovatieprijs voor bioboeren te winnen. De innovaties van de genomineerden worden voorgesteld tijdens de middagpauze, waarna de aanwezige telers hun beslissende stem kunnen uitbrengen. De prijsuitreiking volgt op het einde van de dag.

Napraten kan na afloop vanaf 18u30 (met pizza-oven, bar & streepje muziek).

 

Inschrijven

Interesse? Kom zeker een kijkje nemen! De netwerkdag is gratis en inschrijven is niet nodig.

Reservatie is wel nodig voor de praktische workshop van Boer Bricoleur, waarbij je zelf een knooptool leert maken. Er is geen voorkennis nodig. Alle materialen en praktische begeleiding zijn voorhanden. Je betaalt slechts € 45 en je gaat naar huis met je eigen knooptool! Let op, de plaatsen zijn beperkt. Het inschrijvingsformulier en meer informatie vind je op de website van CCBT.

 

Meer info

Meer info over het programma, de workshops en de standhouders vind je hier.

Locatie: Herdersstraat, Nijlen. Coördinaten ingang: 51.140489, 4.693548. (OPGELET: Het adres van Herdershof in Google Maps (te Berlaar) is niet de locatie van de Netwerkdag!)

Comments are only visible to subscribers.