Op woensdag 13 november had in Brussel een studiedag plaats over substraten. Deze dag stond in het teken van nieuwe, duurzame substraten voor de tuinbouwsector.
Vaste plantenkwekers focussen meer en meer op de uitbreiding van hun assortiment met zogenaamde ‘bij- en vlindervriendelijke’ plantensoorten. Vanuit de sector komt dan ook de vraag...
Dankzij de medewerkering van meer dan 200 aardappeltelers kunnen we een inschatting maken van de totale productie in België.
Uit onze jaarlijkse enquête bij ruim 200 Belgische aardappeltelers kunnen we een inschatting maken van de voorraad in november.
Na een moeilijke start in het voorjaar met een plantseizoen dat tot eind juni duurde (en uitzonderlijk nog later), volgde een heel groeizame zomer.
Ondanks de soms moeilijke oogstomstandigheden zijn de meeste aardappeltelers in de EU-4 (Nl, B, D en Fr) erin geslaagd hun oogst binnen te halen. Algemeen is de aardappelkwaliteit goed.
Het groeiseizoen 2024 zit erop. De oogst wordt stilaan afgerond. Tijd om even terug te blikken op het voorbije seizoen en de gerealiseerde opbrengsten.
Er bereiken ons wisselende geluiden uit het veld. Regionaal is er al heel veel werk verzet, maar gemiddeld wordt geschat dat ongeveer de helft van de aardappelen gerooid zijn.
Teel jij vollegrondsgroenten? Wil je klaar staan om aan de duurzaamheidseisen van de toekomst te voldoen? Meld je dan aan voor een klimaatscan!
Een lange periode met stabiel, droog weer is voorlopig niet aan de orde.
Gevelgroen draagt bij aan klimaatadaptatie en leefbaarheid in steden en biedt verder nog tal van voordelen voor mens en klimaat. Het CORNET-project EVERGREEN richt zich op de ontwikkeling van...
Er bereiken ons wisselende geluiden uit het veld. Regionaal is er al heel veel werk verzet, maar gemiddeld wordt geschat dat ongeveer de helft van de aardappelen gerooid zijn.
Eind september vond de laatste proefrooiing plaats op praktijkpercelen met Fontane.
Tussen maandag 23 september en maandag 30 september werden bij Viaverda in Kruisem 83 aardappelstalen aangeboden voor de bepaling van het onderwatergewicht. De variatie tussen en binnen rassen is...
De toepassing van geïntegreerde gewasbescherming (IPM) is verplicht (sinds 2014) voor elke professionele gebruiker van gewasbeschermingsmiddelen.
Half september vond de vierde proefrooiing van praktijkpercelen met het ras Fontane plaats.
Met nog 1 week in september op de kalender, verandert het aardappellandschap nu snel. Er wordt aan een hoog tempo geloofdood. Alleen de aardappelen die in juni werden geplant krijgen nog enkele...
Het wordt geen gemakkelijke planning voor wat betreft rooien en inschuren. Met een spreiding van 10 weken tussen de eerste en de laatste geplante percelen, weten we dat het rooiseizoen lang zal...
Het groeiseizoen 2024 was tot nu toe een moeilijk, stressvol, riskant en duur seizoen voor aardappeltelers in de NEPG in Noordwest-Europa. Nieuwe uitdagingen dienen zich aan nu de...
Een derde proefrooiing van praktijkpercelen met het ras Fontane vond plaats op 2 september.
Praktijkpercelen met het halfvroege ras Sinora werden op 30 augustus voor de laatste keer bemonsterd.
Praktijkpercelen met het halfvroege ras Sinora konden op 20 augustus voor een derde keer bemonsterd worden.
Op 20 augustus werden voor de tweede keer praktijkpercelen Fontane bemonsterd verspreid over België.
36 praktijkpercelen met Fontane werden op 5 augustus 2024 voor de eerste keer bemonsterd.
Praktijkpercelen met het halfvroege ras Sinora werden 12 augustus voor een tweede keer bemonsterd.