Categories
Close
Menu
Menu
Close
Search
Search

«juni 2024»
madiwodovrzazo
272829303112
34567
Wandelvoordracht akkerbouw - Bertem

Wandelvoordracht akkerbouw - Bertem

Het Agentschap Landbouw en Zeevisserij, de Bodemkundige Dienst van België, het KBIVB, Viaverda, Inagro, het Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant en het LCG, nodigen u uit op de wandelvoordracht akkerbouw te Bertem

Lees meer
89
10111213141516
17
Proefveldbezoek bio groenten onder bescherming - Kruisem

Proefveldbezoek bio groenten onder bescherming - Kruisem

Wil je meer te weten komen over onze proeven in bio beschutte groenteteelt? We lichten onze proeven en projecten toe tijdens een geleide wandeling langs onze tunnels en verwarmde serre. Deelname is gratis. Noteer 17 juni in je agenda en schrijf je hier in!

Lees meer
181920212223
24252627
Proefveldbezoek groenten openlucht - Kruisem

Proefveldbezoek groenten openlucht - Kruisem

Wil je meer te weten komen over onze proeven rond groenten in openlucht? Op donderdagnamiddag 27 juni lichten we onze proeven en projecten toe tijdens een geleide rondgang op de percelen in Kruisem. Verschillende proeven in prei, bloemkool, uien en wortelen komen aan bod. Daarnaast zullen in wortelen en uien ook enkele mogelijkheden voor plaatsspecifieke onkruidbestrijding gedemonstreerd worden. Naast een ARA Ecorobotix zal ook het gebruik van een taakkaart opgemaakt via dronebeelden (Croptic) en het plaatsspecifiek toepassen van herbiciden via intelligente spuittechnieken gedemonstreerd worden. Deelname is gratis, maar gelieve in te schrijven! 

Lees meer
282930
1234567

Exporteer evenement Studiedag IPM in de sierteelt - Destelbergen

Studiedag IPM in de sierteelt - Destelbergen
Datum: 20/06/2024 13:00
Inschrijven is niet meer mogelijk.
Print

Geïntegreerde gewasbescherming of IPM is een essentiële factor op elk sierteeltbedrijf. In de huidige context waarin de regelgeving rond gewasbescherming continu verandert, is het meer dan ooit belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de beschikbare mogelijkheden. Kennisuitwisseling met aanverwante sectoren is daarom een must. Tijdens deze studiedag worden de actuele ontwikkelingen op het vlak van IPM in zowel sierteelt onder bescherming als sierteelt in openlucht voorgesteld. Ook wordt kennis over de aanpak van IPM in de groenteteelt onder bescherming toegelicht.

 

Programma

  • 12u30: Ontvangst bij Viaverda in Destelbergen – Schaessestraat 18, 9070 Destelbergen
     
  • 13u00: Inleiding
     
  • 13u10: Voorstelling van actuele ontwikkelingen op vlak van IPM in de sierteelt door firma’s die betrokken zijn bij lopende projecten
     
  • 14u40: IPM in de groenteteelt onder bescherming
     
  • 14u55: Nieuws van de overheden
     
  • 15u10: Pauze
     
  • 15u30: Workshops:
     
    • Nieuwe website, Fytoproefweb, IPM webtool
    • Proefbezichtiging sierteelt onder bescherming: trips, IPM in snijbloemen, weekhuidmijten, levermos,…
    • Proefbezichtiging sierteelt in openlucht: bladluis, bloemenrand, Trichoderma,…
    • Veenvervangers
       
  • 16u30: Afsluitende drink

 

Praktisch

Deze studiedag komt in aanmerking als vormingsactiviteit voor de fytolicentie. Breng je identiteitskaart mee. Meer info op www.fytolicentie.be.

 

Deelname is gratis, maar gelieve in te schrijven vóór 17 juni 2024 via de knop 'Inschrijven'.

 

Deze studiedag kadert in het VLAIO LA-traject ‘Innovatieve ziekte- en plaagbeheersing in de openlucht sierteelt' en het demonstratieproject 'Zet een punt achter puntvervuiling!' en wordt georganiseerd door Viaverda in samenwerking met het Agentschap Landbouw en Zeevisserij van de Vlaamse overheid.

  

Comments are only visible to subscribers.