Categories
Close
Menu
Menu
Close
Zoeken...
Search

Bezoekersgids proefveldbezoek prei 2023

Bezoekersgids proefveldbezoek prei 2023
Print

PCG organiseerde op 26 oktober 2023 een thematisch uitwisselingsmoment rond prei waar een teler zijn ervaring deelt met andere telers. Dit werd voorafgegaan door een proefveldbezoek prei.

 

Inhoudstabel
  1. Rassenproef prei zomerteelt
  2. Rassenproef prei vroege herfst
  3. Rassenproef prei late herfst
  4. Prei rassenvergelijking industrieteelt
  5. Rassenproef prei gevoeligheid trips, roest en papiervlekken
  6. W&W in prei
  7. Trips in prei
  8. Evaluatie van herbicidenschema’s in prei
  9. Sporenelementen en biostimulanten in prei
  10. Bijbemesting met vloeibare meststoffen in de preiteelt
  11. N-Fractioneren, Innoveren en Techniek in groenteteelt
  12. Impact bodembewerkingen op N-vrijstellingen in preiteelt
  13. Verfijning van de druppelirrigatiestrategie bij prei
  14. Oproep klimaatbedrijven

 

Meer info

Lore Lauwers - 09 381 86 83

 

Vele proeven komen tot stand met de financiële steun van de provincie Oost-Vlaanderen en de Vlaamse Overheid. Departement Landbouw en Visserij. Afdeling Voorlichting. Doelgroepenbeleid en Kwaliteit Plant.

De proeven ‘Rassenproef prei vroege herfst’ ligt aan in het kader van het project ‘Slimme combinatie van teeltkeuze en technologie voor een rendabele klimaatrobuuste land- en tuinbouw’. Dit project kadert in het Relanceplan ‘Vlaamse Veerkracht’ en de ‘Blue Deal’.

De waarnemingen en waarschuwing in prei worden uitgevoerd met steun van de REO Veiling. De proeven ‘Sporenelementen en biostimulanten in prei’ en ‘Bijbemesting met vloeibare meststoffen in de preiteelt’ worden uitgevoerd met steun van de REO Veiling en de Europese unie, in het kader van GMO.

De proef ‘Verfijning van druppelirrigatie strategie in prei’ ligt aan in het kader van het VLAIO LA-traject ‘Datagedreven regeling van druppelirrigatie voor een duurzame Productie in de tuinbouw’.

Het onderzoek over trips in prei ligt aan in het kader van het VLAIO LA-traject ‘IPMTrips: geïntegreerde beheersing van de bladtrips (Thrips tabaci) in openluchtgroenten’.

De optimalisatie van het w&w-systeem wordt uitgevoerd in kader van het VLAIO LA-traject ‘W&W2.0: Naar een community gebaseerd semiautomatisch W&W-systeem als robuuste pijler voor IPM in Vlaanderen’.

De proef ‘Impact bodembewerkingen op N-vrijstellingen in preiteelt’ ligt aan in het kader van het VLAIO LA-traject ‘MiNiMax: Mineralisatie van stikstof uit bodemorganische stof maximaal benutten’.

De proef ‘N-Fractioneren, Innoveren en Techniek in groenteteelt’ ligt aan in het kader van het demonstratieproject ‘N-FIT (N-Fractioneren, Innoveren en Techniek in groenteteelt)’. Dit project wordt uitgevoerd met de steun van het Departement Landbouw en Visserij van de Vlaamse overheid en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. Meer info: www.vlaanderen.be/pdpo

Comments are only visible to subscribers.