Categories
Close
Menu
Menu
Close
Zoeken...
Search

Samen op weg naar duurzame teeltsubstraten

Samen op weg naar duurzame teeltsubstraten
Print

Het terugdringen van veenverbruik is een maatschappelijke uitdaging. Bij Viaverda lopen verschillende projecten om die aan te pakken. We gaan op zoek naar nieuwe, duurzame grondstoffen, we ontwikkelen duurzame substraten en stellen de bijhorende aanpassingen aan de teeltcondities op punt.

 

In de Vlaamse sierteelt is veen vandaag een cruciaal ingrediënt in heel wat teeltsubstraten. Veen heeft namelijk uitstekende fysische, biologische en chemische eigenschappen. Er wordt verwacht dat de vraag naar veen wereldwijd nog zal verdubbelen tegen 2050. Nochtans wordt de duurzaamheid van veen in vraag gesteld. Daarom beginnen meerdere landen restricties op te leggen. In combinatie met een stijgende vraag naar veen en een lager aanbod, zal dit een negatieve impact hebben op de kostprijs van veen voor Vlaanderen. Daarom wordt een stevige toename in het gebruik van alternatieven zoals houtvezel en compost verwacht. Bij Viaverda lopen verschillende projecten om deze uitdaging aan te pakken.

 



Dit artikel lezen?
Het volledig artikel is enkel beschikbaar voor Viaverda-leden.


 

Nog geen lid?
>> Vraag je Viaverda-lidmaatschap met login aan en geniet ook van de talrijke andere ledenvoordelen. 

Ben je als lid je login vergeten? Contacteer ons via info@viaverda.be.
 


 

Vorig Artikel Kunnen wetting agents zorgen voor een efficiëntere toepassing van aaltjes tegen larven van taxuskever, emelten en engerlingen?
Volgend Artikel Tweede proefrooiing in Amora

Comments are only visible to subscribers.