Een correcte plantafstand, afgestemd op ras en potermaat, is essentieel om een maximale opbrengst per hectare na te streven.
Aangezien de leveringen van pootgoed nu plaats vinden, willen we er de aandacht op vestigen de kwaliteit van het pootgoed bij aankomst op uw bedrijf te controleren.
Deze maand vonden drie edities van Uur in de Schuur plaats in Sint-Margriete, Koolskamp en Arendonk.
Viaverda is het toonaangevende praktijkcentrum voor land- en tuinbouw en groenvoorziening in Oost-Vlaanderen.
Haspels en clipsen zijn handig om de planten op te binden en eventueel te laten zakken zonder enige groeihinder. We organiseren weer een samenaankoop. Bestel ten laatste op 6 maart 2025.
Steeds vaker komen planten terecht in stressvolle omstandigheden door de wijzigende klimaatomstandigheden. Biostimulanten zijn belangrijk in de gewasweerbaarheid.
Telers mogen zelf pootgoed telen voor eigen gebruik/uitplant in het volgende seizoen. We spreken dan van hoevepootgoed. Dit pootgoed mag geenszins dienen voor uitplant door derden.
In dit project wordt de start van de uienteelt verder geoptimaliseerd. Gaande van rassenkeuze, over bodembewerking tot zaaitechniek, onkruidbestrijding en bemesting.
Viaverda heeft doorheen de jaren een ruime expertise opgebouwd over meerlagenteelt voor sierplanten. Blijf via het Kenniscentrum Meerlagenteelt op de hoogte.
Jouw ervaring is goud waard! Zie je jouw zorgvuldig geteelde bloemkool, erwten, maïs, graan of andere teelten lijden onder vogelschade? Je bent niet alleen! Vul onze enquête in.
Op vraag van de sector werd dit seizoen een kleine demoproef aangelegd om het potentieel van tussenzaai tussen de folieruggen van bataat te bekijken. We zetten de resultaten op een rijtje.
De momenteel goede veld- en werkomstandigheden zorgen er voor dat heel wat preitelers volop aan het rooien zijn. Vaak zien we dat lichtere prei wordt geoogst.
In het VLAIO LA-traject ie-LICHT wordt onderzocht of er alternatieve belichtingsstrategieën bestaan om energie-efficiënter te belichten in de glastuinbouw.