Eind vorige week vond de geslaagde kick-offmeeting plaats van HydroSoilWise, een ambitieus Interreg Noordwest Europa project.
Via proefwerk op Viaverda werd een sierteelterkenning bekomen voor het middel Zampro. Daarnaast konden we ook enkele uitbreidingen realiseren voor oude bekende Bio-Pyretrex.
We polsen in deze bevraging naar je ervaring met aantasting door bladluizen. Deze bevraging neemt 5 minuten van je tijd in beslag.
Alle professionele gebruikers zijn sinds 2011 verplicht om een register bij te houden van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Vanaf 1 januari 2026 moet dat ook elektronisch.
Op donderdag 20 maart, 27 maart en 3 april vond de avondcursus ‘Irrigatie in vollegrondssierteelt’ online plaats. De webinars kan je herbekijken.
Op onze site in Destelbergen had op woensdag 19 maart 2025 een boeiende studiedag plaats met als thema 'Bio sierteelt: iets voor jou?'.
Op een inspirerende en leerrijke bedrijfsavond organiseerde Viaverda op dinsdag 25 maart een bezoek aan DJ Compost in Lochristi.
De jaarlijks vernieuwde posters ‘Erkende middelen in sierteelt en groenvoorzieing’ zijn onmisbaar bij de keuze van het juiste middel, ook in het kader van IPM.
Op onze site in Destelbergen kwamen op woensdag 19 maart een dertigtal enthousiaste biobloementelers bijeen voor de jaarlijkse Samenzaai Biobloemen.
Het onderzoeksproject Flower4Trees zocht de voorbije twee jaar naar de ideale bloemenmengsels die zowel de natuur als de boomteler vooruithelpen.
Onder invloed van de klimaatverandering worden onze zomers steeds warmer. Dit brengt voor de teelt van azalea een grote uitdaging met zich mee. Hoe kunnen we de planten beter beschermen?
Op vrijdag 28 februari 2025 vond op onze site in Destelbergen een studiedag over vollegrondsteelten in de sierteelt plaats.
Op donderdag 27 februari 2025 vond op onze site in Destelbergen de studiedag ‘Sierteelt Containerteelten’ plaats. Ruim 70 geïnteresseerden waren aanwezig.
De sierteeltsector staat voor grote uitdagingen op het vlak van ziekte- en plaagbeheersing.
Viaverda is het toonaangevende praktijkcentrum voor land- en tuinbouw en groenvoorziening in Oost-Vlaanderen.
Sinds het einde van het Bio4safe-project in 2021 werd er veel nieuwe kennis over biostimulanten verzameld door de voormalige partners en andere onderzoekers.