Categories
Close
Menu
Menu
Close
Zoeken...
Search

Irrigatie in bio

Irrigatie in bio
Contactpersoon: Anne Waverijn

+32 (0)9 381 86 82

anne.waverijn@viaverda.be
Projectpartners: Inagro, PSKW, Viaverda
Financiering: CCBT ( Coördinatiecentrum praktijkgericht onderzoek en voorlichting biologische teelt)
Projectperiode: 15/02/2020 - 31/12/2021
Print
Situering

Met dit project willen we antwoorden bieden op specifieke vragen inzake irrigatie uit de biologische groentesector. De droge seizoenen van de voorbije jaren tonen de kwetsbaarheden in het biologisch teeltsysteem aan. Gerichte en beredeneerde irrigatietechnieken kunnen hierbij een hulpmiddel zijn. Zowel klein- als grootschalige telers, in openlucht en onder bescherming, zijn vragende partij voor duidelijke informatie over verschillende irrigatietechnieken afgestemd op hun teeltsysteem en teeltenen zijn benieuwd naar de effecten op beworteling en naar de impact op de plantbeschikbaarheid en het uitspoelgevaar van nutriënten in de bodem door het toepassen van irrigatie onder biologische teeltomstandigheden.


Doel

Verschillende irrigatietechnieken zullen in een demonstratieve proef aangelegd worden en de invloed op beworteling, aanwezigheid, plantbeschikbaarheid en uitspoelgevaar van nutriënten in de bodem door het toepassen van irrigatie zal opgevolgd worden.

Daarnaast willen we de veelheid aan beschikbare informatie over irrigeren bundelen en beschikbaar stellen voor de telers via workshops en een vulgariserende brochure.

Vorig Artikel Naar een efficiënt waterbeheer met groenzones
Volgend Artikel Verruimen afzetperiode bij biobloemen door maatregelen op het veld en aanpassingen aan het assortiment

Comments are only visible to subscribers.