Categories
Close
Menu
Menu
Close
Zoeken...
Search

CLOSECYCLE: kringlopen sluiten met producten uit biologische reststromen op regionaal niveau

CLOSECYCLE: kringlopen sluiten met producten uit biologische reststromen op regionaal niveau
Contactpersoon: Emma Lanoo

+32 (0)9 353 94 75

emma.lanoo@viaverda.be
Projectpartners: Technische Universität Hamburg, Entsorgungsbetriebe Lübeck, Gräflich Bernstorff’sche Betriebe, We-Build.City, Universität Hamburg (Duitsland), Viaverda, Vlaco, Natuurpunt, ILVO (België), Delphy, Stichting Greenport Regio Boskoop, Smeets Agro Consultancy (Nederland), Institut Français des Productions Cidricoles, Institut national de recherche pour l’agriculture, l’alimentation et l’environnement (Frankrijk), HortiAdvice, Aarhus Universitet (Denemarken), Naturbruksförvaltningen Västra Götalands Regionen (Zweden)
Financiering: Interreg North Sea Region Programme, Provincie Oost-Vlaanderen
Projectperiode: 1/01/2024 - 31/12/2027
Print

CLOSECYCLE richt zich op uitdagingen in het Noordzeegebied, zoals het hergebruik van biologische reststromen en hernieuwbare energie. Het project, met 18 partners uit 6 landen aan de Noordzee, streeft naar efficiënter gebruik van lokale biologische reststromen voor producten op lokale markten. Het project verbindt stads- en plattelandsactoren en versnelt de overgang naar een groen Noordzeegebied als model voor andere regio's.


Tijdens het vier jaar durende project zullen op Viaverda biologische reststromen worden getest voor hun toepasbaarheid in de sierteelt als bodemverbeteraar, meststof, biostimulant, veenvervanging,… Voorbeelden zijn bermmaaisel en maairesten van natuurbeheer, composten en digestaten. De specifieke producten zullen afhankelijk zijn van wat de andere partners afleveren. In de proeven zal worden gewaakt over het behouden van plantkwaliteit, het duurzaamheidsaspect van de reststromen en het economische aspect voor de telers.

 

Vorig Artikel ReGreeneration: bouwen aan groene, veerkrachtige en sociaal inclusieve slimme steden
Volgend Artikel Grensoverschrijdende kennisuitwisseling rond het gebruik van biostimulanten

Comments are only visible to subscribers.

Meer weten?