Categories
Close
Menu
Menu
Close
Zoeken...
Search

Rapport: Enten van aubergines in tunnel is een meerwaarde

Rapport: Enten van aubergines in tunnel is een meerwaarde
Print

Eind 2022 liep het CCBT-project 'Optimalisatie aubergineteelt: rassenkeuze en belang van geënte planten' af. Naar aanleiding van dit project werd op het PCG een uitgebreide rassenproef aangelegd om telers een handvat te bieden bij het kiezen van auberginerassen. Hieruit kwamen de rassen Lemmy, Black Pearl, Bartok en Amalia naar voor als meest beloftevol.

Het gebruik van geënte planten zorgt in tunnels voor een duidelijke meeropbrengst die sterk rasafhankelijk is. De meeropbrengst die gerealiseerd wordt door gebruik te maken van geënte planten weegt zeker op tegen de meerkost van het plantgoed. 

Wil je meer te weten komen over dit project, neem dan een kijkje in volgende verslagen:

 

Bij dit project hoort ook een filmpje, waarin onderzoeker Stefanie De Groote duidelijk uitlegt hoe je Verticillium bladsymptomen kan herkennen bij aubergines. Uit het project blijkt echter dat je niet uitlsuitend kan afgaan op bladverkleuring om de gevolgen van Verticillium op de opbrengst in te schatten.

 

Meer info

Jeroen Van Mullem

 

Samenwerking

Dit onderzoek kadert binnen het project “Optimalisatie aubergineteelt: rassenkeuze en belang van geënte planten”, gefinancierd door CCBT

Vorig Artikel Presentaties Studiedag Groenvoorziening 'Bouwstenen voor een duurzame groenvoorziening'
Volgend Artikel Fiches van boven- en ondergrondse infiltratiesystemen