Categories
Close
Menu
Menu
Close
Zoeken...
Search

Duurzaam watergebruik op het landbouwbedrijf: Regio Meetjesland - Leievallei

Duurzaam watergebruik op het landbouwbedrijf: Regio Meetjesland - Leievallei
Contactpersoon: Elise Vandewoestijne

+32 (0)9 331 60 84

elise.vandewoestijne@viaverda.be
Projectpartners: Viaverda, Boerenbond Projecten
Financiering: Provincie Oost-Vlaanderen, Vlaamse Overheid, Europa
Projectperiode: 15/05/2024 - 30/06/2026
Print

De Meetjeslandse landbouwsector heeft de voorbije jaren ernstig geleden onder de droogteproblematiek. Het regionaal Meetjeslandse klimaatadaptatieplan toont aan dat de effecten van de klimaatverandering in de komende decennia nog zullen toenemen en dat dit ernstige negatieve gevolgen voor de landbouwsector met zich mee zal brengen.

Via dit project willen we onze Meetjeslandse en bij uitbreiding Oost-Vlaamse landbouwsector inspireren, ondersteunen en begeleiden om oplossingen in het kader van rationeel waterbeheer te vinden en te realiseren door concrete voorbeeldbegeleidingstrajecten te faciliteren.

Deze begeleidingstrajecten zijn noodzakelijk om onze landbouwsector op een economisch en ecologisch duurzame manier te laten ontwikkelen en haar veerkrachtig te maken tegen de negatieve gevolgen van de klimaatverandering.

De kennis en ervaring die uit deze begeleidingstrajecten voortvloeit wordt via bedrijfsbezoeken, studiedagen en op generieke wijze gedeeld met de ruimere Oost-Vlaamse landbouwsector.

Ook interessant...