Categories
Close
Menu
Menu
Close
Zoeken...
Search

Groeicurves bataat in opmaak

Groeicurves bataat in opmaak
Print

Actueel bataat

Sinds begin augustus volgen we de ontwikkeling van de knollen op door middel van tussentijdse oogstbeurten om de 14 dagen voor de rassen Orleans, Bellevue en Beauregard. Dit zowel voor de aanplant op 24 mei 2024 als de latere aanplant op 7 juni 2024.

Het resultaat kan je volgen in onderstaande grafieken. De gemiddelde opbrengst per plant die wordt weergegeven is het gemiddelde bij oogst van ruim 12 m² bataat per ras en per plantdatum. Ten opzichte van de eerste oogstbeurt op 6 augustus, zien we op 21 augustus dat de gemiddelde opbrengst voor alle rassen minimum verdubbeld is. Orleans heeft momenteel de hoogste opbrengst per plant met gemiddelde 768 gram per plant, gevolgd door Bellevue met 683 gram en gemiddeld 588 gram voor Beauregard.

De aanplant van 7 juni komt nog achter in opbrengst momenteel met respectievelijk 641, 473 en 361 gram voor de zelfde rassen.

 

Grafiek: Tussentijdse gemiddelde opbrengst per plant voor verschillende rassen geplant op 24 mei 2024


Viaverda 2024

 

Grafiek: Tussentijdse gemiddelde opbrengst per plant voor verschillende rassen geplant op 7 juni 2024


Viaverda 2024

 

Meer info

Annelien Tack

 

Dit onderzoek kadert in het VLAIO LA-project 'Maxbat: Maximaliseren van de productuniformiteit en -kwaliteit in de teelt en bewaring van bataat'.