Categories
Close
Menu
Menu
Close
Zoeken...
Search

Terugblik naar stralende editie van Netwerkdag 'Techniek in bio tuinbouw'

Terugblik naar stralende editie van Netwerkdag 'Techniek in bio tuinbouw'
Print

Onder een stralende zon ging op donderdag 19 september de Netwerkdag ‘Techniek in bio tuinbouw’ door in Nijlen op het biologisch tuinbouwbedrijf Herdershof van Bas, Emma en Wannes. Zo’n 400 bezoekers kwamen er kijken naar de nieuwste innovaties binnen de biologische teelttechniek. Mede dankzij de steun van de vijf Vlaamse provincies en de Vlaamse overheid kon dit tweejaarlijks evenement verder uitgroeien tot een vaste afspraak voor de biosector.

Er was dan ook heel wat interesse voor de workshops en velddemo’s met o.a. aandacht voor zaaien en vernietigen groenbedekkers, mechanische en manuele onkruidbestrijding, Johnson Su-compost en duurzame materialen voor beschutte teelten. Deze dag was een initiatief van  CCBT in samenwerking met de proefcentra. Viaverda was hierbij ook van de partij. Onze medewerkers stonden er paraat om vragen over de teelt van biobloemen en groenten onder bescherming te beantwoorden.

In onze “workshop over duurzame materialen voor beschutte teelten” demonsteerden enkele leveranciers hun ophangsystemen voor vruchtgroenten die een alternatief kunnen zijn voor plastic clipsen en touwen zoals Qlipr Pellikaan gewasklemsysteem, Tomsystem en ook composteerbare touwen en clipsen. Ook lichtten we de mogelijkheden van bio afbreekbare mulchfolies toe. Boer Bricoleur kwam tonen hoe de “knooptool” werkt. Dit is een handigheid waarmee je in de tunnel supersnel je tomatenkoorden aan de staalkabel kan bevestigen. Tot slot toonde Bert van Boer Bricoleur zijn ‘gevelopdraaier’ waarmee hij deelnam aan de Innovatieprijs!

 

Een uitgebreidere terugblik vind je op de website van CCBT.

 

Samen met de sector kijken de organisatoren alvast uit naar de volgende editie in 2026!

Ook interessant...