Categories
Close
Menu
Menu
Close
Zoeken...
Search

Brochure Economische haalbaarheid en proces rond productie van Spirulina en fycocyanine

Brochure Economische haalbaarheid en proces rond productie van Spirulina en fycocyanine
Print

De commerciële teelt van de microalg Spirulina is één van de mogelijke alternatieven als nieuwe toepassing in leegstaande kassen in Vlaanderen en Nederland. Spirulina, en het afgeleide product fycocyanine ,natuurlijke blauwe kleurstof, kan gebruikt worden als biogebaseerde grondstof voor hoogwaardige toepassingen in verschillende sectoren.

Om de sectoren te overtuigen over te schakelen op lokaal gekweekte Spirulina moet niet enkel de kwaliteit van het product top zijn, maar is het ook belangrijk om het product tegen een redelijke prijs aan te kunnen bieden.

Om die reden werd een economische haalbaarheidsstudie uitgevoerd om de kansen in te schatten van de opstart van lokale productie van Spirulina en fycocyanine. Hiervoor werd eerst een marktanalyse uitgevoerd, gevolgd door de ontwikkeling van een rekentool.

 

Meer info

Elise Vandewoestijne

 

Het project “De Blauwe Keten” wordt gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info: www.grensregio.eu

 

Vorig Artikel Brochure Spirulina en blauwe kleurstof in voeding
Volgend Artikel Teelthandleiding eendenkroos