Categories
Close
Menu
Menu
Close
Zoeken...
Search

Brochure Fycocyanine toegepast als blauwe kleurstof voor textiel

Brochure Fycocyanine toegepast als blauwe kleurstof voor textiel
Print

De voortdurende drang naar betere kwaliteit en lagere productiekosten heeft in de vorige eeuw het gebruik van natuurlijke kleurstoffen bijna volledig vervangen door synthetische alternatieven.

Hoewel synthetische kleurstoffen stabiel, krachtig en gemakkelijk in gebruik zijn, ondervinden we momenteel een opmars in de vraag naar ecologische producten. Daarbij groeit bij zowel consument en producent het bewustzijn over de vervuilende aspecten van chemicaliën en hun persistente aanwezigheid in het milieu.

Hoewel er een groot aantal natuurlijke kleurstoffen bestaat, is er voor bepaalde kleuren weinig keuze. Zo zijn er erg weinig blauwe kleurstoffen. Binnen het project “De Blauwe Keten” gaan we op zoek naar de toepassingsmogelijkheden van fycocyanine, een blauwe kleurstof die wordt gewonnen uit de microalg Spirulina.

 

Meer info

Elise Vandewoestijne

 

Het project “De Blauwe Keten” wordt gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info: www.grensregio.eu

Vorig Artikel Brochure Fycocyanine natuurlijke blauwe kleurstof uit Spirulina
Volgend Artikel Brochure Fycocyanine als natuurlijke kleurstof voor papier/karton, bioplastics en coatings