Categories
Close
Menu
Menu
Close
Zoeken...
Search

Brochure Fycocyanine als natuurlijke kleurstof voor papier/karton, bioplastics en coatings

Brochure Fycocyanine als natuurlijke kleurstof voor papier/karton, bioplastics en coatings
Print

Er bestaat een groeiende markt voor natuurlijke kleurstoffen voor niet-voedingsdoeleinden. Natuurlijke bronnen voor blauwe kleurstoffen zijn schaars. Fycocyanine, een blauw eiwit uit Spirulina, is momenteel de enige natuurlijke blauwe kleurstof die gewonnen kan worden uit een organisme dat op voldoende grote schaal gekweekt kan worden.

Om een goed zicht te krijgen op de eigenschappen van de natuurlijke kleurstof fycocyanine in producten zoals papier, karton en biopolymeren, zijn industrieel onderzoek en praktijktesten op een aangepaste state-of-the-art pilot noodzakelijk. Millvision heeft enerzijds de mogelijkheden verkend voor toepassingen bij papier, karton en verpakkingen. Anderzijds zijn de mogelijkheden verkend voor de toepassing in coatings en biocomposieten ten behoeve van een (interieur)bouwontwerp.

Het verkennen van deze kleurstof geeft een inzicht in het rendement en kwaliteit van de dosering van de kleurstof. Immers niet alleen de grondstof voor de kleurstof moet groen zijn, maar ook het proces moet duurzaam zijn.

 

Meer info

Elise Vandewoestijne

 

Het project “De Blauwe Keten” wordt gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info: www.grensregio.eu

Vorig Artikel Brochure Fycocyanine toegepast als blauwe kleurstof voor textiel
Volgend Artikel Brochure Spirulina en blauwe kleurstof in voeding