Categories
Close
Menu
Menu
Close
Zoeken...
Search

Brochure Spirulina en blauwe kleurstof in voeding

Brochure Spirulina en blauwe kleurstof in voeding
Print

De commerciële teelt van de microalg Spirulina is één van de mogelijke alternatieven als nieuwe toepassing in leegstaande serres of kassen in Vlaanderen en Nederland. Spirulina kan gebruikt worden als grondstof in functionele voeding. Daarnaast kan de natuurlijke blauwe kleurstof een vervanger zijn voor de huidige synthetische blauwe kleurstof.

Om de voedingssector te overtuigen om over te schakelen op lokaal gekweekte Spirulina moet niet enkel de kwaliteit van het product top zijn, maar is het ook belangrijk om het product tegen een redelijke prijs aan te kunnen bieden.

De economische haalbaarheidsstudie die wordt uitgevoerd in het project De Blauwe Keten zorgt hierbij voor ondersteuning om de kansen in te schatten van de opstart van lokale productie van Spirulina en de natuurlijke blauwe kleurstof.

 

Meer info

Elise Vandewoestijne

 

Het project “De Blauwe Keten” wordt gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info: www.grensregio.eu

Vorig Artikel Brochure Fycocyanine als natuurlijke kleurstof voor papier/karton, bioplastics en coatings
Volgend Artikel Brochure Economische haalbaarheid en proces rond productie van Spirulina en fycocyanine