Categories
Close
Menu
Menu
Close
Zoeken...
Search

Brochure Verwerking en toepassing van eendenkroos

Brochure Verwerking en toepassing van eendenkroos
Print

Bij de kweek van algen, maar ook bij veeteelt en de productie van voedingsmiddelen, ontstaan meestal waterige reststromen. Deze waterige reststromen bevatten vaak nog waardevolle (voedings) stoffen. Deze voedingsstoffen kunnen worden verwijderd in een waterzuiveringsinstallatie, maar het is ook mogelijk om de voedingsstoffen op een nuttige manier in te zetten. Een van deze manieren is het kweken van eendenkroos op waterige reststromen. De gekweekte eendenkroos kan op verschillende manieren worden toegepast, bijvoorbeeld als veevoer, eiwit- of zetmeelbron.

Door het Centre of Expertise Biobased Economy van Avans Hogeschool, Universiteit van Gent, Inagro en ABC Kroos is gekeken naar de kweek van eendenkroos op waterige reststromen, de samenstelling van eendenkroos en de verwerking en toepassing van (inhoudsstoffen uit) eendenkroos.

Deze brochure focust op de samenstelling, verwerking en toepassing van eendenkroos.

 

Meer info

Elise Vandewoestijne

 

Het project “De Blauwe Keten” wordt gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info: www.grensregio.eu

Vorig Artikel Teelthandleiding eendenkroos
Volgend Artikel Filmpje Natuurlijke blauwe kleurstof uit Spirulina