Categories
Close
Menu
Menu
Close
Zoeken...
Search

Filmpje Natuurlijke blauwe kleurstof uit Spirulina

Filmpje Natuurlijke blauwe kleurstof uit Spirulina
Print

In Vlaanderen en Nederland is er reeds veel wetenschappelijke kennis over micro-algenteelt, maar tot op heden is die kennis nog te weinig vertaald naar de praktijk. Daarom heeft Viaverda (ex-PCG) geïnvesteerd in 3 racewayponds en wordt samen met de KU Leuven en een spirulinateler bekeken worden welke stammen onder welke condities het best groeien, rekening houdend dat het rendabel moet zijn.
 
Naar stam toe zijn er 2 stammen geselecteerd die het heel goed doen qua groei. Het is wel zo dat de snelst groeiende heel moeilijk te oogsten is, maar dat wordt op korte termijn nog nader onderzocht.

In dit stadium zijn we nog volop aan het bekijken hoe we het productie- en oogstproces kunnen optimaliseren en automatiseren. Opvolging aan de hand van sensoren speelt hierbij een belangrijke rol, naast sturing naar een gegarandeerde kwaliteit.

 

Meer info

Elise Vandewoestijne

 

Het project “De Blauwe Keten” wordt gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info: www.grensregio.eu

Vorig Artikel Brochure Verwerking en toepassing van eendenkroos
Volgend Artikel Presentaties studiedag LED-belichting in de tuinbouw