Categories
Close
Menu
Menu
Close
Zoeken...
Search


Waarschuwingen biologische groenten in tunnel

Waarschuwingen biologische groenten in tunnel
Print

Monitoring van plagen is van groot belang om tijdig en gericht in te kunnen grijpen. We voeren waarnemingen uit in biologische groenteteelt in tunnels, zowel op eigen proefpercelen als op praktijkpercelen. De focus ligt op de vruchtgroenten tomaat, paprika, komkommer en aubergine. De belangrijkste plagen in deze gewassen zijn witte vlieg, trips, rups, bladluis, spint, slakken, Coloradokever, Zuidelijke groene schildwants (Nezara viridula), tomatengalmijt en tomatenmineermot (Tuta absoluta). Aan de hand van de tellingen in de veldwaarnemingen krijgen we inzicht in de actuele situatie en stellen we waarschuwingsberichten op.

Veel biologische telers hebben een uitgebreid assortiment aan groenten, zowel in tunnel als in openlucht. Dankzij de samenwerking met Inagro en het Proefstation voor de Groenteteelt, die waarnemingen uitvoeren in biologische groenteteelt openlucht, kunnen we voor biotelers gecombineerde waarschuwingsberichten opstellen. De waarschuwingsberichten informeren de teler over de belangrijkste waarnemingen en evoluties in de plaagdruk in biologische teelten onder beschutting en in openlucht. Hierin hebben we niet alleen aandacht voor gekende gewasspecifieke plagen, maar ook voor polyfage plagen en natuurlijke vijanden. In deze waarschuwingsberichten wordt ook informatie over de plagen opgenomen en advies betreffende hun beheersing.

 

Wil jij ook berichten ontvangen?

De waarschuwingsberichten worden tweewekelijks verstuurd via mail. De dienst is gratis voor erkende biotelers. Schrijf je hier in op de waarschuwingsberichten en ontvang ze in je mailbox.

 

Dit onderzoek kadert binnen het project “W&W Biogroenten openlucht en tunnel”, gefinancierd door CCBT

Vorig Artikel Waarschuwingen kolen

Comments are only visible to subscribers.